joi, 4 august 2011

1+x=2

     Poate daca as vorbi despre viata ca despre o ecuatie simpla de genul 1+x=2 as parea un imbecil, dar pentru unii cam asta este viata .
     Din ce in ce mai greu gasesti persoane carora sa le pese si de tine, care pe langa un simplu dat din cap,mai vin si cu un sfat, care iti vorbesc despre tragedii, dar care au si trecut prin ele, care stiu ce inseamna greul si nu, doar, sa-l simuleze...
            Greu gasesti...dar,gasesti..
     Iata-ma in fata adevarului..... Doi ochi ma privesc cu o oarecare compasiune,dar in acelasi timp si cu tarie...imi inspira barbatie, forta..
     Spun lucruri,care nu le-as spune nimanui...dar le spun...doar pentru ca stiu ca cineva ma asculta si acel cineva e langa mine, acum...si nu, nu ma asculta ca si cum un bebelus ar asculta povesti nemuritoare sau un catelus asculta ordine despre locul unde ar trebui sa-si faca nevoile.
Imi termin monologul sacadat de cate un rasuflu si ma uit..privesc ochii ei cum ma diseaca si imi gusta fiecare strop de tristete, ca dupa o clipa de tacere sa ma asedieze cu un intreg arsenal de cuvinte. Daca,in armata,fiecare glont raneste un soldat..gloantele vocii sale ma imbarbatau...ma faceau sa simt ca traiesc nu pentru tristetile de zi cu zi si de fapt,am realizat ca traiesc pentru fiecare bucurie...care este antecedata de vreun "dezechilibru emotional"...daca poate fi numit asa..
     Nu stiu daca este important in a va detalia subiectul abordat dar,va spun ca poate pentru unii...in ochii altora...viata pare mai usoara,dar nu este...
     Dar,de ce sa stie cei pentru care viata este 1+x=2..ce inseamna pentru mine viata,cand langa mine chiar exista persoane care ma ajuta...
     Cam asa suna o mica discutie intre un amic si mine..Tine-ti minte...desi viata e grea...in functie de cat poate "duce" fiecare (ce inseamna pentru fiecare greu?...e subiectiva ideea)...exista o persoana care o duce mai greu ca tine..si care spera la mai bine...asa ca ai incredere in tine...ai incredere in viata ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu